Sorting by

×
Äiti, varhaiskasvatuksen opettaja. 
Pohdintaa ja näkökulmia lasten kasvatuksesta.

“Jokaisella lapsella on oikeus läsnäolevaan vanhempaan.”

Satuhieronta – tiedätkö mitä se on?

Tiedätkö, mitä on satuhieronta? Se on tarinallista hierontaa. Oman kokemuksen mukaan melkein kaikki lapset nauttivat satuhieronnasta.

Sekä töissä esikouluryhmässä että kotona teen usein satuhierontaa lapsille. Satuhieronta on kestoltaan sopivan lyhyt ja tarinaan liitetyt hierontaliikkeet ovat helppoja ja eli lapsen on helppo tehdä hierontaliikkeitä. Kosketus rauhoittaa ja satuhieronta hetki on yleensä niin lasten kuin aikuistenkin mielestä kiva, yhdessä olon hetki.

Miten satuhierontaa toteutetaan lapsiryhmässä?

Satuhierontaa tehdään pareittain. Usein parit arvotaan tai joskus jokainen saa valita itselleen haluamansa parin. Myös ryhmän aikuiset ovat mukana hierontahetkissä. Satuhieronta hetki on yleensä sellainen, että se onnistuu mainiosti ja tuntuukin, että se on lasten suosikki toimintahetki.

Mistä löytää satuhierontasatuja?

On olemassa valmiita satuhierontakirjoja, joissa on eriteemoihin liittyviä satuja. Näissä saduissa on myös valmiiksi kirjatut hierontaliikkeet. Tässä seuraavana muutamiin satuhierontakirjoihin linkit. Hattaratuuli, joka löytyy meiltä kotoa. Omat lapset nauttivat näistä kivoista tarinoista. Kirjassa tarinat ovat monipuolisia ja mukaansatempaavia. Tarinat ovat kestoltaan lyhyitä, joten sopivat myös iltasadun päätteeksi.

Sanna Tuovisen Satuhieronta -kirja sisältää myös useita eri teemoihin liittyviä satuja. Kirjassa käydään myös läpi satuhieronta teoriaa ja muuta asiatietoa. Tämä kirja on käytössä esiopetusryhmässämme.

Miksei sitten voisi myös itse keksiä tarinaa ja siihen liittyviä hierontaliikkeitä. Myös lapset ovat hyviä keksimään tarinoita ja yhdessä mietitään millaisia hierontaliikkeitä mihinkin tarinaan sopii. Mukavaa yhdessä tekemistä.

Täältä voit lukea lisää faktatietoa satuhieronnasta.

Kannustankin sinua tänään kokeilemaan lapsesi kanssa satuhierontaa. Jätä kommentti, mikäli kokeilit satuhierontaa. Miltä se teistä tuntui?