Sorting by

×
Äiti, varhaiskasvatuksen opettaja. 
Pohdintaa ja näkökulmia lasten kasvatuksesta.

“Jokaisella lapsella on oikeus läsnäolevaan vanhempaan.”

Black Friday, Cyber Monday – uhka vai mahdollisuus?

Ihan kohta ne ovat taas täällä nimittäin Amerikasta rantautuneet alennuspäivät Black Friday ja Cyber Monday.

”Black Friday on kiitospäivän jälkeinen päivä eli marraskuun neljännen torstain jälkeinen perjantai, ja sitä pidetään Yhdysvalloissa kauppojen joulusesongin avauspäivänä. Black Friday on siellä kaupoille vuoden suurin yksittäinen ostospäivä, ja ne myyvät erilaisia tuotteita alennettuun hintaan.” Wikipedia

”Cyber Monday eli kybermaanantai on ostospäivä, jota vietetään Black Friday -viikonlopun jälkeisenä maanantaina. Silloin varsinkin verkkokaupoissa on tarjouksia tuotteista. Ilmiö on lähtöisin Yhdysvalloista, mistä se on viime vuosina levinnyt ympäri maailmaa.” Wikipedia

Viime vuosina ovat useat eri kauppaketjut aloittaneet jo Black Fridayn etkoja ja alennuksia on siis pitkin viikkoa, ellei jopa pitkin kuukautta.

Mitä mieltä sinä olet näistä alennuspäivistä? Pidätkö kulutusjuhlana vai ostatko esimerkiksi joululahjoja hieman edullisemmalla hinnalla?

Meidän perheellämme on tapana miettiä etukäteen, mitä elämyksiä tai tavaroita ostetaan Black Friday -alennuksella. Jo useampana vuotena olemme ostaneet muun muassa Naantalin kylpylään tulevalle kesälle koko perheen hotellireissun sisältäen myös Muumimaailman sekä vaasalaisen kylpylä Tropiclandian kesälippuja alennushintaan. Tämä on mielestämme ollut kannattava tapa, koska hinnat ovat olleet kohdallaan. Myös huvipuistoliput olemme useasti hankkineet alehinnoilla. Nyt tänä vuonna aion katsoa itselleni lasketteluvaatteita ja varmasti myös kuopukselle merinovillaisia housuja ja paitoja. Saatan myös vilkaista lasten kausivaatealennukset jo ensi vuotta silmällä pitäen.

Muistilista alennuspäivien varalle:

  • Tee etukäteen lista tavaroista, joita oikeasti tarvitset.
  • Osta vaan tarpeeseen.
  • Katso tarkasti alennettu hinta, onko se varmasti edullinen.
  • Vältä heräteostoksia.

Alennuspäivien aikaan voi helposti sortua ostamaan vain siksi, koska jokin tuote tuntuu halvalta tai edulliselta. Siksi itse suosin ostoslistoja niin ei sokaistu alennuksia selatessa ostamaan jotain turhaa, mille ei ole edes tarvetta. Itselleni heikko kohta on ihanat lastenvaatteet, joita pyrin ostamaan vaan tarpeeseen. Vaikka tarjolla onkin toinen toistaan ihanampia vaatteita tai asusteita.

Aiotko sinä hyödyntää alennuspäivien tarjouksia? Tai mitä mieltä olet näistä teemapäivistä?