Sorting by

×
Äiti, varhaiskasvatuksen opettaja. 
Pohdintaa ja näkökulmia lasten kasvatuksesta.

“Jokaisella lapsella on oikeus läsnäolevaan vanhempaan.”

Merinovilla – pitää lapsesi ja itsesi lämpimänä

Tämä postaus sisältää affliate-linkkejä. Affliate-linkit merkitty * -merkillä.

Talvikausi alkaa olla jo käynnissä ympäri Suomea ja talvilomat lähestyvät.

Kuten olen jo aikaisemminkin kirjoittanut, niin olen tarkka erityisesti lasten vaatteiden laadusta sekä käytännöllisyydestä. Lapset ulkoilevat paljon niin kotona kuin päiväkodissakin ja haluan, että heidän on lämmin ulkoilla.

Olen useampana vuonna ostanut merinovillavaatteita *Polarn. o Pyretin -liikkeestä. Erityisesti voin suositella heidän ohuita merinovillakerrastoja, jotka tulevat ihoa vasten. Nämä ovat olleet meillä käytössä jo vauvaiästä lähtien. Vauva on pysynyt hyvin lämpimänä vaunuissa, kun hänelle on puettu *merinovillabody sekä *merinovillahousut ja siihen päälle *villahaalari ja lämpöpussiin. Kovillakin pakkasilla vaunuista heräsi lämmin ja hyväntuulinen vauva.

Talvihaalarin alle ohut merinovillakerrasto. Pitää lapsen lämpimänä.

Täksi talveksi meille valikoitui molemmille lapsille *aluskerrastot sekä merinovillasukat. Itselleni ostin ensimmäistä kertaa myös merinovillasukat sekä aluskerraston. Pidän myös siitä, että Popin housuissa on säädettävä vyötärö niin housut saadaan sopivan istuviksi jokaiselle lapselle. Koko on myös aika reilu eli samat kerrastot ainakin meillä on menneet kaksi kautta.

Ohut merinovillakerrasto haalarin alla helpottaa myös pukemaan oppimista.

En ole aikaisemmin uskaltanut itselleni ostaa merinovillaa, koska olen villalle allerginen niin automaattisesti ajattelin, että myös merinovilla kutittaa ja ärsyttää ihoa. Voi, kuinka väärässä olinkaan. Olin kyllä kuullut monien vakuuttavan asiasta, mutta en jotenkin voinut uskoa sitä todeksi. Tästä lähtien myös omasta kaapistani löytyy merinovillakerrastot.

Merinovilla materiaalina on kevyt ja ohut, mutta kuitenkin kovin lämmin. Kuten jo edellä mainitsin, niin se ei myöskään kutita niin kuin villa. Itse olen myös hyvä tarkenemaan enkä siitä syystä edes kaipaa paksuja villapaitoja. Merinovillaa voin tästäkin syystä suositella, kun se ei saa oloa liian kuumaksi ja tukalaksi.

Merinovilla venyy hieman käytössä ja siihen saattaa tulla nukkaa. Itse olen harjannut kerrastoja nukkaharjalla. Enkä myöskään kovin usein pese merinovilla-asuja vaan tuuletan ulkona.

Jos tuntuu, että lapsesi palelee ulkona, niin suosittelen hankkimaan lämpimän ja mukavan merinovilla-aluskerraston.

Onko teillä käytössä lapsilla tai itsellä merinovillaa?